skip to Main Content

Waarom BSO+

  • Wil je graag gebruik maken van buitenschoolse opvang, maar is de regulier opvang niet geschikt voor je kind?
  • Wil je graag meer tijd voor de andere kinderen in jouw gezin, voor elkaar of voor jezelf?
  • Ben je op zoek naar een plek waar je kind spelenderwijs zijn of haar sociaal-emotionele vaardigheden kan vergroten en kan leren om onder andere ‘vriendjes te maken’, ‘minder snel boos te worden’ en ‘zelfstandig te spelen’?

Aarzel niet langer, neem contact op met Pedagogisch Centrum Putten. Samen doen we er alles aan om jouw kind een fijne plek te geven waar hij/zij zich veilig voelt en zich op zijn of haar eigen manier positief kan ontwikkelen.

Neem contact op

Reguliere buitenschoolse opvang kan voor kinderen met een autisme spectrum stoornis of ADHD een te zware belasting zijn.

Ons doel is om je kind te helpen zijn vrije tijd op een leuke manier in te vullen. Hierbij bieden we tevens ondersteuning om de sociaal emotionele vaardigheden van je kind te vergroten. (Hoe sluit je vriendschap? Hoe ga je met volwassenen om? Wat kan je doen als je snel boos wordt?)

Hoeveel je ook van je kind houdt, opvoeden van kinderen met een ontwikkelingsbelemmering legt vaak extra druk op jou en je gezin. Pedagogisch Centrum Putten biedt de mogelijkheid om de zorg van je kind even uit handen te geven en zorgt voor een fijne vertrouwde plek waar je kind zich kan ontwikkelen op sociaal-emotioneel gebied.

De BSO+ groepen van Pedagogisch Centrum Putten bestaan uit een klein aantal kinderen. Eén groepsleider begeleidt vier kinderen. We helpen je kind de dag overzichtelijk en voorspelbaar te maken door een vaste dagelijkse routine te bieden. In deze voorspelbare omgeving zal jouw kind de veiligheid ervaren die nodig is om te kunnen spelen en ontwikkelen.

BSO+ is voor kinderen met ontwikkelingsbelemmeringen een prettige manier om buiten school contacten op te doen.

Werkwijze

Op de BSO+ wordt gewerkt met een gestructureerd dagprogramma en een vaste routine. De groepen zijn klein (maximaal 4 kinderen per leidster) en het personeel is HBO-geschoold in het werken met kinderen met ontwikkelingsproblematiek zoals autisme spectrum stoornis (ASS) of Aandachts-Tekort-Stoornis met Hyperactiviteit (ADHD).

Jouw kind heeft zijn/haar eigen mentor. De mentor is verantwoordelijk voor alle inhoudelijke en organisatorische zaken rondom je kind. Er wordt gewerkt met een vast dagprogramma dat met behulp van pictogrammen word gevisualiseerd. Ook het spelen wordt gestructureerd met behulp van pictogrammen en timers.

Je kind komt direct uit school naar de BSO+ en gaat na het avondeten om 18.00 uur weer naar huis. Hij of zij wordt gebracht met taxivervoer of opgehaald door een groepsleider van de BSO+. Vervoer naar huis is inbegrepen; je kind wordt thuisgebracht door een groepsleider of door de vaste chauffeur van de BSO+.

Vakantie en zaterdagen

In de schoolvakanties is er een vakantieprogramma waarbij er uitstapjes en leuke activiteiten georganiseerd worden. In vakanties en op zaterdagen is er opvang van 10.00 – 16.00 uur.

Het vervoer is op deze dagen niet inbegrepen en worden kinderen door ouders gebracht en gehaald. Tijdens de uitstapjes wordt het vervoer wel door ons geregeld.

Wat is ons doel?

Bij BSO+ willen we kinderen een veilige plek bieden waar zij spelenderwijs kunnen ontwikkelen op sociaal-emotioneel gebied.

Lees verder

Aanmelding en financiering

Er zijn een aantal stappen nodig voor het aanmelden voor BSO+. Tevens vindt u meer informatie over financiering van deze opvang.

Lees verder

Specialisten

Jouw kind moet zich fijn voelen en lekker in zijn vel zitten. Dat is ons streven. En dat doen we samen met specialisten.

Lees verder

Praktische informatie

Openingstijden

Woensdag: 12.00-18.00 uur
Vrijdag: 12.00-18.00 uur
Zaterdag (om de week): 10.00-16.00 uur
Schoolvakanties: 10.00-16.00 uur

Dagdelen

Woensdag: vanaf 12:00 uur 2 dagdelen, vanaf 15:00 uur 1 dagdeel
Vrijdag: vanaf 12:00 uur 2 dagdelen, vanaf 15:00 uur 1 dagdeel
Zaterdag: 2 dagdelen
Schoolvakanties: 1 vakantiedag is 2 dagdelen, 2 vakantiedagen is 4 dagdelen